Prajitura londoneza

de Ancutsa in Prajituri, 5 Iun 2016 | 8516 vizualizari

 

Este o prajitura cu pandispan alb, dulceata si glazura de albus cu nuca. Imi place ca o pot pregati de fiecare data cu alt tip de dulceata si astfel este ceva vechi si totusi ceva nou.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 5 galbenusuri
  • 120 g zahar (sau 6 linguri pline)
  • 1 pachet unt
  • 1 plic praf de copt stins in zeama de lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 10 linguri faina
  • 70 ml lapte (o cescuta)
  • Pentru stratul de mijloc:
  • Dulceata de capsune (mai putin de un borcan)
  • Pentru stratul de deasupra:
  • 5 albusuri
  • 250 g nuca (12 linguri pline)
  • 100 g zahar (5 linguri)
  • ciocolata pentru ras (cateva patratele)
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura londoneza:

Blatul:

Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama de lamaie, zaharul vanilat, se amesteca bine apoi se adauga in ploaie faina si apoi laptele.

Se da la cuptor cam 15-20 minute la foc mediu, se face destul de repede daca e cuptorul incalzit.

Intre timp ne ocupam de glazura:

Batem albusurile cu mixerul si cand se ingroasa putin compozitia, adaugam zaharul si batem pana obtinem o bezea lucioasa. Apoi adaugam nuca si acum amestecam cu lingura de jos in sus ca sa ramana pufoasa.

Scoatem tava, adaugam dulceata in strat subtire (sau dupa gust) si glazura si mai dam la cuptor inca 10-15 minute pana se face aurie.

 

La final, se poate rade ciocolata si se lasa la racit.

 

Pofta buna!

 

 

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

 

http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2014/04/prajitura-cu-blat-alb-dulceata-si.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura londoneza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

MotanLaOale 1

06.06.2016, 09:13

Bya Ralu 1

06.06.2016, 21:20

Ancutsa 1

07.06.2016, 19:18

multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Somloi